Behandeling van wormen thuis

knoflook tegen wormen

Veel mensen, wanneer ze worden verdacht van helminthiasis of wanneer de diagnose wordt bevestigd, beginnen deze te verbergen. De ziekte wordt als "beschamend" beschouwd, omdat de samenleving van mening is dat alleen vertegenwoordigers van achtergestelde lagen van de samenleving die in onhygiënische omstandigheden leven, ziek zijn van wormen. Parasieten zijn echter niet geïnteresseerd in het inkomensniveau of de sociale status van de persoon in wiens lichaam ze zich vestigen. En het risico om wormen te krijgen in het dagelijks leven is erg hoog.

Helminthiasis veroorzaakt walging en spot, dus veel mensen nemen geen toevlucht tot onderzoek en medicamenteuze behandeling, maar besluiten het delicate probleem thuis op te lossen, vooral omdat er voldoende folkremedies zijn om wormen thuis te verdrijven.

Hoe wormen thuis te genezen?

De traditionele geneeskunde heeft een indrukwekkend arsenaal aan ingrediënten om van parasieten af te komen. Natuurlijke remedies die gemakkelijk thuis tegen wormen kunnen worden gebruikt, werden door onze verre voorouders gebruikt in een tijdperk waarin de farmacologische industrie volledig onontwikkeld was.

pompoenpitten tegen wormen

Natuurlijk geven huismiddeltjes geen 100% garantie dat ze parasieten kunnen genezen, maar natuurlijke ingrediënten zijn veilig en voor het grootste deel te gebruiken voor zwangere vrouwen, mensen met chronische ziekten en kinderen.

Een aanzienlijk deel van de platte en ronde wormen kiest de darmen als hun leefgebied, dus je kunt ze kwijtraken door ze te vullen met een omgeving die ondraaglijk is voor parasieten. In dit geval kan het "vullen" op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Klysma's zijn een bewezen manier om thuis van rond- en platwormen af te komen. De procedure wordt als absoluut onschadelijk voor het lichaam beschouwd en wordt daarom vaak gebruikt voor jonge kinderen. Klysma's uit speciale composities "verdrijven niet alleen ongenode gasten", maar "wassen" ook de afvalproducten van wormen, die giftig zijn voor het lichaam, uit de darmen.

Knoflookmelkklysma of een klysma uit de collectie geneeskrachtige kruiden wordt driemaal geplaatst met een frequentie van drie dagen. Per liter vloeistof moeten maximaal 7 grote teentjes knoflook worden toegevoegd, die eerst grondig moeten worden gehakt. In melk of kruidenafkooksel kun je een beetje zout toevoegen, wat helpt om thuis van wormen af te komen. De vloeistof (melk of afkooksel) moet een temperatuur hebben van 36°C. Een klysma kan zowel aan een volwassene als aan een kind worden gegeven.

Huismiddeltjes voor wormen

folk remedies voor wormen

Een effectieve methode voor parasieten, die thuis kan worden gebruikt, is knoflooktinctuur. De methode is erg populair. Hij kwam naar ons van Tibetaanse monniken. De samenstelling wordt thuis gebruikt als een remedie tegen wormen en als een elixer van een lang leven. De infusie reinigt de darmen van gifstoffen, helpt bij het verwijderen van gifstoffen, verbetert de stofwisselingsprocessen. Het mengsel is een uitstekende manier om hartaandoeningen te voorkomen. De universele remedie heeft nog veel meer helende eigenschappen. Maar voor een effectief resultaat is regelmatig gebruik vereist. Tegelijkertijd "verdrijft" de tinctuur wormen snel en is het gemakkelijk thuis te bereiden.

Als je vermoedt dat je parasieten hebt, neem dan een kilo knoflook en 200 gr. voedsel alcohol. Meng gehakte knoflook met alcohol en laat twee weken op een donkere plaats trekken. Zeef de tinctuur, maak hem schoon van de knoflookpap en laat hem nog een week op een donkere plaats staan. Zelfgemaakte tinctuur van wormen is klaar. Ja, de voorbereiding van de remedie kost wat tijd, maar als gevolg van het nemen ervan, kun je snel herstellen van wormen. Het medicijn wordt als volgt ingenomen: het wordt op een lege maag ingenomen, te beginnen met één druppel en elke dosis druppel voor druppel toe te voegen. Gedurende de dag moet je de compositie drie keer drinken. Dat wil zeggen, de dosis wordt met drie druppels per dag verhoogd tot 25 druppels. Dit is de maximaal toegestane hoeveelheid voor een enkele dosis. Om het agressieve effect van alcohol en knoflook op de maag te neutraliseren, wordt aanbevolen om het met melk te drinken. En peterselie en kruidnagel helpen een onaangename geur te "doden". Deze remedie is alleen geschikt voor volwassenen en de behandelingskuur is eenmaal per jaar een maand.

Rauwe uien zijn een uitstekende remedie die helpt om thuis van wormen af te komen. De methode is bedoeld voor volwassenen, omdat deze te agressief is voor de behandeling van kinderen. Het recept is eenvoudig: rasp 's avonds een grote ui. Giet pap 200 gr. Kokend water en laat staan tot de ochtend. Begin de volgende dag met het innemen van de samenstelling. Neem hiervoor zowel pap als vloeistof op een lege maag. De behandeling wordt een week thuis uitgevoerd. Het wordt niet aanbevolen om afspraken over te slaan.

Haringpap wordt beschouwd als een effectieve manier om thuis van wormen af te komen. Het recept is dit: haal een grote gezouten haring door een vleesmolen, voeg de rauwe dooier van een ei toe, 50 gr. gierst en een bol knoflook, eerder gepeld en fijngehakt. De ingrediënten moeten grondig worden gemengd, giet koude melk. De massa moet de consistentie hebben van dikke zure room. Het wordt aanbevolen om de samenstelling van 50 gr te nemen. drie keer per dag gedurende een week. Dit is een effectieve manier om thuis van wormen af te komen, wat gecontra-indiceerd is bij de medicamenteuze behandeling van parasieten, bijvoorbeeld zwangere vrouwen.

Verdrijft snel wormenklysma met de toevoeging van koffie. Natuurlijke oploskoffie wordt verdund in warm water in een verhouding van 3 el. lepels per liter. De oplossing is niet geschikt voor kinderen, omdat het irritatie van het darmslijmvlies kan veroorzaken. Koffieklysma als remedie tegen wormen thuis moet elke 2 dagen gedurende een halve maand worden gebruikt.

Ook wordt de behandeling van wormen thuis uitgevoerd met behulp van walnotenpartities. Om het product te bereiden, heb je 2 volle eetlepels droge partities en een glas kokend water nodig. De ingrediënten worden gedurende een uur gemengd en toegediend. Thuisbehandeling van wormen is om tweemaal daags een infusie van een half glas te gebruiken. De behandeling duurt twee weken.

Om wormen thuis snel te genezen, helpt tinctuur van bittere alsem. 100 gram gedroogd gras wordt gegoten met een glas eetbare alcohol. De remedie moet een week worden volgehouden. Deze methode is alleen geschikt voor volwassenen. Het geneesmiddel wordt driemaal daags 20 druppels voor de maaltijd ingenomen.

kruiden voor het verwijderen van wormen

Wormen worden effectief behandeld als u een verzameling kruiden als anthelminticum gebruikt. In gelijke verhoudingen moeten duizendguldenkruid, valeriaan, elecampane, berkenknoppen, sint-janskruid, alsem en boerenwormkruid worden gemengd. Dit is een bekende methode van de traditionele geneeskunde, die van generatie op generatie is doorgegeven door onze voorouders. De collectie wordt gegoten met kokend water in een verhouding van 2 el. lepels kruiden in een glas water. Sta erop, span. Thuis wordt de behandeling 4 dagen achter elkaar uitgevoerd: drink gewoon een tinctuur van 50 gr. meerdere keren per dag.

Behandeling met pompoenpitten is ook toegestaan voor kinderen. Het product is absoluut veilig voor iedereen. Pompoenpitten smaken goed en hebben geen bijwerkingen. Maal de gepelde rauwe zaden, meng met honing. Ze moeten minstens vijf keer per dag op een lege maag worden ingenomen gedurende 2-3 eetlepels. lepels. Degene die deze stof in voldoende hoeveelheden consumeert, zal worden genezen van wormen. Je kunt ook een afkooksel maken van pompoenpitten. Hiervoor 3 eetl. lepels gepelde zaden giet 200 gr. melk, voeg gehakte knoflook (1-2 teentjes) en 20 gr. (st. lepel) boerenwormkruid bloemen. Het recept regelt al deze kook gedurende 2-3 minuten. Neem moet 50 gr zijn. drie keer per dag gedurende een week.

Nog een paar korte zelfgemaakte recepten voor wormen:

  • Drink wortelsap met honing en citroen een aantal dagen op een lege maag.
  • Een effectieve remedie voor wormen thuis is melksoep met geraspte wortelen.
  • Een goede methode voor wormen in huis is het gebruik van kokos. De kokosnoot is gebroken, alle melk en pulp moet worden gegeten. De behandeling wordt 's ochtends op een lege maag uitgevoerd.
  • Als een volwassene zelfs een onaangenaam smakend medicijn gemakkelijk kan innemen, dan is het moeilijker met kinderen. U kunt thuis wormen verdrijven door uw kind limonade met knoflook aan te bieden.
  • Peren helpen om wormen thuis snel te genezen, die samen met zaden een hele week 's ochtends op een lege maag moeten worden gegeten.
  • De volgende manier is een afkooksel van brandnetel (2 eetlepels brandnetel per 200 g kokend water), dat je een week lang drie keer per dag een half glas moet drinken.
  • Zuringbladeren op een lege maag zijn een geweldige manier om parasieten te verdrijven.
  • Goed helpt van wormen granaatappelschil. Giet een half glas schil met kokend water. Wanneer het mengsel wordt toegediend, moet het driemaal daags op een lege maag in een theelepel worden ingenomen.

Iedereen beslist zelf of hij wormen thuis behandelt of de hulp inroept van een specialist. Als u een voorstander bent van genezing thuis, vergeet dan niet om een arts te raadplegen voordat u folkmethoden gebruikt. Zelfmedicatie kan tot ernstige complicaties leiden. Veel van de hierboven genoemde ontwormingsmiddelen kunnen contra-indicaties hebben. Behandeling van wormen thuis moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren.