Methoden voor de behandeling van helminthiasis bij mensen

Wormen bij een volwassene komen veel vaker voor dan men zou denken. Zij en hun afvalproducten veroorzaken aanzienlijke schade aan de gezondheid en kunnen verschillende ziekten veroorzaken.

worm pillen

Manieren om van het probleem af te komen

Je kunt wormen uit het menselijk lichaam verwijderen met medicijnen of thuis met folkremedies. Elk van de methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verschillende tabletten en suspensies kunnen bijvoorbeeld het snel bereiken van het gewenste resultaat garanderen, maar bevatten giftige stoffen in hun samenstelling. Volksrecepten hebben een mildere werking, maar zijn minder effectief en het behandelproces duurt soms meer dan een week.

Medische behandelmethoden

Anthelmintica-tabletten helpen u snel van wormen af te komen. Ze zijn zeer effectief, maar dergelijke medicijnen kunnen alleen worden ingenomen na overleg met een arts. Dit komt door het feit dat de werking van de meeste tabletten slechts één type worm uit het lichaam kan verwijderen. Om het te bepalen, moet u speciale tests doorstaan.

1. Rondwormen en nematoden

Deze groep parasieten omvat toxocara, zweepwormen, evenals de bekende draadwormen en rondwormen. Er zijn veel medicijnen in de vorm van tabletten of suspensies om ze te verwijderen.

 • Albendazol medicijnen.
 • Tabletten van dit type wormen kunnen levamisol als werkzame stof bevatten.
 • Mebendazol kan spoelwormen uit het lichaam verwijderen.
 • Hoge efficiëntie bij de behandeling van een volwassene wordt aangetoond door tabletten op basis van pyrantel-pamoaat.
 • Medicijnen op basis van pirvinium embonate zijn niet minder effectief.
 • Piperazine en carbendanzyme zijn ook in staat om wormen uit het lichaam te verwijderen.

Rondwormen bij mensen kunnen zich ook buiten de darmen nestelen. Dan worden totaal andere pillen gebruikt.

In de meeste gevallen hebben bovenstaande tabletten alleen invloed op volwassen parasieten. Daarom, om ze volledig uit het lichaam te verwijderen en herinfectie te voorkomen, is het twee weken na het begin van de behandeling noodzakelijk om de medicatie opnieuw in te nemen. In dit geval is het erg belangrijk om te voldoen aan de doseringen die in de instructies worden aangegeven, aangezien anthelmintica een vrij hoge toxiciteit hebben.

Soms zijn er enkele aanvullende procedures nodig: het gebruik van een laxeermiddel of het gebruik van een klysma.

2. Van lintwormen afkomen

Deze groep omvat taeniasis, echinococcosis, coenurosis, taeniasis, sparganosis, diphyllobothriasis, alveococcosis, hymenolepiasis, enzovoort.

Om ze uit het lichaam van een volwassene te verwijderen, kun je het beste wormtabletten gebruiken op basis van:

 • Niclosamide.
 • Albendazol.
 • melacrine.

3. Weg met platwormen

Deze groep wormen omvat de lancetvormige botbot, Chinese botbot, longbot, leverbot, kattenbot. Preparaten voor platwormen moeten worden voorgeschreven door een specialist.

Behandeling met folkmethoden

Vaak willen mensen niet van wormen af met medicijnen en gebruiken ze verschillende thuisbehandelingen. Folkmedicijnen zijn meestal minder effectief, maar hebben geen sterk toxisch effect. Bovendien kunnen ze alleen volwassen wormen elimineren. En dit betekent dat binnenkort de larven in het menselijk lichaam kunnen uitkomen en het probleem zal hervatten.

Je kunt wormen thuis op verschillende manieren behandelen, dus overweeg een paar van de meest voorkomende.

 1. Het is noodzakelijk om de kop van knoflook of uien te hakken, een glas koud water te gieten en het een nacht te laten trekken. U kunt van wormen afkomen door de resulterende infusie 's ochtends op een lege maag te drinken. Dit moet in kleine slokjes gebeuren. Het is beter om de infusie voor gebruik te zeven. Het is ook mogelijk om knoflookwater te gebruiken in de vorm van een klysma, wat 's nachts wordt gedaan.
 2. Kruiden infusie. Om het te bereiden, mengt u poeders van pompoenpitten en bittere alsembladeren in een verhouding van 1: 1 en giet u ze in een fles van 0, 3 liter. Giet vervolgens de wodka helemaal bovenaan en sluit het deksel goed. Het product dient warm of in de zon te worden bewaard. Tegelijkertijd is het belangrijk om het regelmatig te schudden. Het medicijn dat op deze manier thuis wordt bereid, is binnen een week klaar voor gebruik. Neem het tweemaal per dag een half uur voor de maaltijd (lunch en diner). De dosis die nodig is om van parasieten af te komen is 50 gram per keer.
 3. Folkmedicijnen kunnen ook helpen om plakband en rondwormen te elimineren. Om dit te doen, moet je op een lege maag dagelijks minstens twee walnotenpitten eten.
 4. pompoenpitten en boerenwormkruid om te ontwormen
 5. Je kunt ook thuis wormen verslaan met behulp van een klysma. Om het te bereiden, moet je een pap van knoflook of uien maken en het boerenwormkruid hakken. 50 gram van het resulterende mengsel moet in 0, 5 liter kokende melk worden gegoten. Vervolgens moet de tool een half uur in een verpakte vorm worden toegediend. Daarna wordt de melk gefilterd en gebruikt als klysma-oplossing. Het is het beste om het 's nachts te doen.
 6. Een meer gecompliceerde manier die mensen thuis gebruiken, is als volgt. Je moet 100 gram geschilde pompoenpitten tot pap malen, 2 eetlepels honing en een half glas water eraan toevoegen. Gebruik het resulterende mengsel 's morgens op een lege maag. Eet vervolgens gedurende drie uur elke 60 minuten een eetlepel. Drink na de laatste dosis een laxeermiddel. Na nog eens 1-2 uur moet je een klysma aanbrengen. Als gevolg hiervan sterven de wormen in het lichaam en worden ze er zo snel mogelijk uit verwijderd.

Drugspreventie van het verschijnen van parasieten

Tabletten zijn ongetwijfeld zeer effectief tegen wormen. Maar veel artsen in onze tijd zijn tegen het gebruik ervan voor preventieve doeleinden. De enige uitzonderingen zijn wanneer:

 • wormen werden gevonden in een van de familieleden;
 • er zijn dieren in huis;
 • een persoon komt heel vaak in contact met de aarde;
 • het kind gaat naar de kleuterschool, school of andere instellingen waar een groot aantal kinderen is;
 • gezinsleden houden van vissen, jagen, actieve spelletjes op het strand of gewoon in de frisse lucht (voetbal, volleybal, enzovoort).

In dergelijke situaties is de kans op het verschijnen van wormen in het lichaam vrij groot. Als profylactisch medicijn wordt aanbevolen om een remedie met pyrantel te nemen, omdat het die groepen parasieten aantast die het meest voorkomen.

Algemene preventieve maatregelen

Voor degenen die gewend zijn om alleen pillen te nemen als er een probleem is, zal het volgen van enkele eenvoudige regels helpen om zichzelf zoveel mogelijk te beschermen tegen het verschijnen van wormen:

 1. Zorg voor persoonlijke hygiëne, was de handen na gebruik van het toilet.
 2. Probeer thuis te eten. Dit gaat niet over op bezoek gaan of cafés, maar over snacken op straat.
 3. Fruit, groenten en bessen moeten grondig worden gewassen voordat ze worden gegeten.
 4. Vlees en vis moeten volgens alle regels worden gekookt. Ze moeten een warmtebehandeling ondergaan voor desinfectie van mogelijke wormlarven.